Mitt Märsta Centrum – Sofia Tillberg

Hej Sofia Tillberg på Märsta Begravningsbyrå!

 

Vad tycker du är det bästa med Märsta Centrum?

Här finns många bra butiker och bra utbud! På våren är centrumet som bäst, när det blir människor på uteserveringar och när många sitter på trappan på torget, det tycker jag är trevligt. Det är kul med alla de olika aktiviteter som centrumet erbjuder för alla åldrar.

Berätta om din roll på Märsta Begravningsbyrå.

Jag erbjuder samtal för att planera begravning eller annan rådgivning kring begravning. (Jag har även jurister om man önskar hjälp med bouppteckning eller t.ex. testamente). Jag har 16 års erfarenhet av att hjälpa till med, för många det svåraste och jobbigaste som finns, att planera ett avsked av en anhörig. I Märsta Centrum har jag arbetat i 10 år.

Hur ser en dag på jobbet ut för dig?

En dag på mitt arbete är att jag sitter med anhöriga och planerar allt som hör till en begravning. Jag hjälper till att boka kyrka, kapell eller annan önskad lokal. Jag hjälper till med val av kista, urna, dödsannons m.m. På begravningsdagen finns jag även på plats för att bl.a. göra i ordning kring kistan eller urnan samt ta emot gäster.

Vad är ditt bästa tips till en besökare i Märsta Centrum?

Bästa tipset för en besökare är att ta en lunch, middag eller fika på nåt av centrumets mysiga fik och restauranger. God mat och trevlig personal! Biblioteket är också ett ställe som jag tycker om att besöka. Älskar lugnet och att kunna låna en massa spännande böcker. Jag tycker det är kul med matlagning, så jag brukar låna en del böcker där.