Märsta Centrum

I Sigtuna kommun, med närhet till den natursköna Mälaren, ligger Märsta Centrum. Ett stadsdelscentrum med perfekt avstånd till såväl Arlanda som Stockholm och med en härlig mix av butiker för alla, med allt du kan tänkas behöva för att underlätta din vardag.

Centrumet är en levande plats som genom ökad tillgänglighet bjuder in till umgänge, shopping och en närhet som gör det enkelt att handla på hemmaplan och ta del av de roliga event som arrangeras.

Vid viktiga helgdagar gör vi torget till en fest, firar påsk med pyssel eller arrangerar andra roligheter för hela familjen. I juletid tänder vi t.ex. julbelysningen tillsammans, julskyltar och ordnar pyssel för barnen.

Handla på hemmaplan

Ett centrum som kan skapa varaktiga relationer är en viktig pusselbit för en sund och levande stadsdel. I Märsta Centrum hittar du allt samlat, vare sig det rör kontakt med kommunen, service, shopping, restauranger eller nöjen. Här är det enkelt och trevligt att handla, och genom att handla på hemmaplan stödjer du stadskärnan och man skapar en gemensam och härlig mötesplats.

300 nya hem

I Märsta Centrum äger och förvaltar Fastparter runt 300 bostäder, ett av husen är ”höghuset” som är Sigtunas högsta byggnad efter flygledartornet på Arlanda.

Märsta och Sigtuna är en växande och attraktiv region – både som plats att bo och leva på och som etableringsplats för företag. I och med de nya satsningar som Fastpartner nu gör ökar den attraktionskraften ytterligare.

Fastpartner

Fastpartner äger och förvaltar fastigheter i Sveriges största befolkningscentrum, Stockholm och Mälardalen från Gävle till Norrköping, Göteborg och Malmö. På dessa orter förvaltar och utvecklar vi våra fastigheter i nära dialog med våra hyresgäster för att skapa effektiva verksamhetslokaler, och en långsiktig positiv och hållbar utveckling av stadsrummet.

I våra fastigheter finns några av Sveriges ledande och största industribolag. Där finns också unga entreprenörer med nystartade bolag som lägger grunden till morgondagens näringsliv i Sverige. Dessutom finns det många typer av samhällsservice i våra lokaler, som äldreboende, skolor, statliga och kommunala förvaltningar och vårdinrättningar – verksamheter som håller hjulen rullande i det svenska samhället.

Fastpartners vision för Märsta Centrum

Stadscentrum av utomhuskaraktär med möjlighet till organisk tillväxt, både i själva centrum och i kringliggande fastigheter, i takt med efterfrågan från både invånare och marknadens ledande detaljister.

Märsta Centrum får en förbättrad kundcirkulation med uppdaterade butiksfasader i befintliga fastigheter, högre densitet med nya moderna butikslokaler samt även en förbättrad parkeringsfunktion.

Märsta Centrum har en uttalad ambition om att erbjuda alla invånare i Sigtuna kommun ett brett och varierat utbud av butiker, caféer/ restauranger, underhållning samt kommersiell och offentlig service.

Skapa ett konkurrenskraftigt centrumalternativ inom kommunens gränser och därmed minska dagens handelsutflöde till andra kommuner.

Sponsorskap

Märsta Centrum är stolt sponsor till Skånela If.

Så här beskriver Skånela sig själva:
Skånela IF är Sigtuna kommuns största handbollsförening och en av de största föreningarna i Uppland. Vi är en av Sveriges mest framgångsrika föreningar på senior- och ungdomshandboll och vi bedriver handboll för alla från 4 år till senior, både på pojk- och flick, herr- och damsidan samt även vår parahandboll som heter Upp & Ner.

Läs mer om Skånela här

Blodbussen

Det finns flera datum under 2024 när Blodbussen är på plats i Märsta Centrum. Välkommen att besöka bussen för att ge blod.

17-18 januari
21-22 februari
17-18 april
3-5 juni
17-18 juli
4-5 september
23-24 oktober
4-5 december

Läs mer här!

Grafisk profil för Märsta Centrum

Ladda ned vår grafiska profil här »