Märsta Centrum

I Sigtuna kommun, med närhet till den natursköna Mälaren, ligger Märsta Centrum. Ett stadsdelscentrum med perfekt avstånd till såväl Arlanda som Stockholm och Uppsala, som efter nyinvigningen 2017 numera verkligen kan kallas ett riktigt centrum – med en härlig mix av butiker för alla, med allt du kan tänkas behöva för att underlätta din vardag.

Genom att förnya centrumet och lyfta fram de värden som redan finns vill vi skapa en levande plats som genom ökad tillgänglighet bjuder in till umgänge, shopping och en närhet som gör det enkelt att handla på hemmaplan och ta del av de roliga event som arrangeras.

Vid viktiga helgdagar gör vi torget till en fest, dansar runt midsommarstången, firar påsk med pyssel eller arrangerar andra roligheter för hela familjen. I juletid tänder vi t.ex. julbelysningen tillsammans, julskyltar och ordnar pyssel för barnen. Under högtidliga former gästas vi av årets Lucia som sedan förgyller vårt fina centrum med stämningsfull sång.

Handla på hemmaplan

Ett centrum som kan skapa varaktiga relationer är en viktig pusselbit för en sund och levande stadsdel. I Märsta Centrum hittar du allt samlat, vare sig det rör kontakt med kommunen, service, shopping, restauranger eller nöjen. Här är det enkelt och trevligt att handla, och genom att handla på hemmaplan stödjer man stadskärnan och man skapar en gemensam och härlig mötesplats.

Historia

Fastpartner har ägt Märsta Centrum sedan 90-talet. Märsta Centrums förvandling till en ny stadsdel började redan 2012, då satsningen på centrumets förvaltning och utveckling började ta form. Det var dags att damma av det förlegade ryktet av en tråkig stadsdel och satsa på visionen om att Märsta Centrum ska vara ett attraktivt handelscentrum som känns lockande för alla inom Sigtuna kommun. Genom att bygga nya bostäder och fräscha upp hela stadsdelen har vi nu skapat en attraktiv plats för dig som vill bo nära naturen men ändå ha Stockholm som granne. Att forma ett detaljhandels- och nöjesutbud som lockar hela Sigtuna kommun är ett ständigt pågående arbete. Vi har dock kommit en bra bit på vägen och kan idag erbjuda dig ett stadsdelscentrum att stanna kvar i, även när dina ärenden blivit uträttade. En mötesplats, ett ställe för gemenskap.

200 nya hem

I Märsta Centrum har det skapats plats för runt 200 nya bostäder, allt för att skapa ett levande centrum. 2014 startade Etapp 1, byggandet av biblioteket, kulturskolan och kulturlänken. Etapp 2, byggandet av handelshuset med ICA, H&M samt Intersport, och parkeringshuset i tre plan. Parallellt med dessa två etapper har även befintliga fastigheter i centrumet målats om och fått en ny och fräsch färgsättning. Balkongfronter, tak och mark i centrumet har lyfts och fått ett bättre och modernare utseende. I december 2017 påbörjades arbetena med Etapp 3 av Märsta Centrums förnyelse, då byggandet av tre bostadsfastigheter med sammanlagt ca 200 lägenheter startades. Höghuset som nu är klart och blir Sigtunas högsta byggnad efter flygledartornet på Arlanda består av moderna, praktiska och stilistiskt säkra lägenheter.

Märsta och Sigtuna är en växande och attraktiv region – både som plats att bo och leva på och som etableringsplats för företag. I och med de nya satsningar som Fastpartner nu gör ökar den attraktionskraften ytterligare.

Fastpartner

Fastpartner äger och förvaltar fastigheter i Sveriges största befolkningscentrum, Stockholm och Mälardalen från Gävle till Norrköping, Göteborg och Malmö. På dessa orter förvaltar och utvecklar vi våra fastigheter i nära dialog med våra hyresgäster för att skapa effektiva verksamhetslokaler, och en långsiktig positiv och hållbar utveckling av stadsrummet. I våra fastigheter finns några av Sveriges ledande och största industribolag. Där finns också unga entreprenörer med nystartade bolag som lägger grunden till morgondagens näringsliv i Sverige. Dessutom finns det många typer av samhällsservice i våra lokaler, som äldreboende, skolor, statliga och kommunala förvaltningar och vårdinrättningar – verksamheter som håller hjulen rullande i det svenska samhället.

Fastpartners vision för Märsta Centrum

Stadscentrum av utomhuskaraktär med möjlighet till organisk tillväxt, både i själva centrum och i kringliggande fastigheter, i takt med efterfrågan från både invånare och marknadens ledande detaljister.

Märsta Centrum får en förbättrad kundcirkulation med uppdaterade butiksfasader i befintliga fastigheter, högre densitet med nya moderna butikslokaler samt även en förbättrad parkeringsfunktion.

Märsta Centrum har en uttalad ambition om att erbjuda alla invånare i Sigtuna kommun ett brett och varierat utbud av butiker, caféer/ restauranger, underhållning samt kommersiell och offentlig service.

Skapa ett konkurrenskraftigt centrumalternativ inom kommunens gränser och därmed minska dagens handelsutflöde till andra kommuner.

Sponsorskap

Märsta Centrum är stolt sponsor till Skånela If och Wings HC

Så här beskriver Skånela sig själva:
Skånela IF är Sigtuna kommuns största handbollsförening och en av de största föreningarna i Uppland. Vi är en av Sveriges mest framgångsrika föreningar på senior- och ungdomshandboll och vi bedriver handboll för alla från 4 år till senior, både på pojk- och flick, herr- och damsidan samt även vår parahandboll som heter Upp & Ner.

Läs mer om Skånela här

Så här beskriver Wings sig själva:
Wings har funnits över 50 år och är lokalt förankrad ishockeykultur[…] Wings driver en Hockeyskola, åtta ungdomslag (U9-U16), två juniorlag i regionselit, ett seniorlag i Hockeyettan, ett damlag (Wings Ladies) och ett veteranlag (X-Wings). Wings organiserar även camper och cuper. Wings har ett nära samarbete med Arlandagymnasiet som bedriver ett lokalt ishockeygymnasium (LIU)[…] I Wings går bredd och elitverksamheten hand i hand. Klubben har fostrat många framstående spelare. Flera har representerat landslaget. Några, som Tony Mårtensson och William Karlsson, har blivit världsstjärnor.

Läs mer om Wings här

Grafisk profil för Märsta Centrum

Ladda ned vår grafiska profil här »